четвъртък, 20 декември 2012 г.

ЙОГА И AQUASOURCE


„Чистата храна води до пречистване на вътрешната човешка природа”   
                                                                                                                        Свами Шивананда                                                                                                                                                   

Според древните учители ЙОГА  е естествена, природосъобразна система, която се основава на пет принципа:

   1. Правилни физически упражнения   
   2. Правилно дишане     
   3. Правилна релаксация   
   4. Правилно хранене  
   5. Положително мислене и медитация   

Правилното им прилагане води до цялостност на личността, а това означава здраве, успех и благополучие. И ако излезем от рамките на Източната философия и погледнем с очите на западния ум, ще видим, че здравето зависи от правилното дишане, умението да се почива, пълноценното хранене и доброто настроение. Или иначе казано, здравето е  функция на организма, която може да бъде развивана чрез нейните елементи.    Тук ще обърнем специално внимание на храненето. Сами избираме с какво да се храним. Чрез храната ние променяме нашата ДНК, а ДНК е информация. Чрез информацията се задават програми. Та нека се запитаме – каква информация поемаме и какви програми си задаваме – за живот или...   

Съвременните научните достижения ни дават възможност да преработваме храната по различни начини – термично, чрез химия, да я „подобряваме“ чрез Е-та, ГМО. Днес не знаеш дали пилешкото е от пиле и дали в доматите няма гени от риба...   И нека не се чудим защо сме уморени и отпаднали. Отговора е очевиден – енергията ни отива за преработка и изхвърляне на поетата от нас, преработена до неузнаваемост храна. Тази храна не ни дава енергия, тя ни я отнема, а това вече е предпоставка за неразположение.   Какъв е изхода?   Балансираното и разнообразно хранене е важно за осигуряване на всички хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на организма. Днес обаче малко са хората, които могат да се похвалят, че не се чувстват изморени или отпаднали в някакъв момент. Точно тогава пълноценното хранене е изключително важно.  

Продуктите на AQUASOURCE са отлични за тази цел. Защо? Защото:   Мисията на AquaSource е да поддържа доброто здраве чрез използване на съставки с естествен произход и производство на широк спектър висококачествени хранителни и козметични продукти, достъпни за всеки.  

Основното им съдържание са Синьо-зелените водорасли от езерото Горен Кламат, щата Орегон, планината Шаста. И какво от това?- ще кажете вие. Ето какво:   Най-ранната известна форма на живот от преди четири милиарда години на планетата Земя са водораслите. Тяхната невероятна способност да се приспособяват към различните условия на средата, чрез превръщането на слънчевата светлина и въглеродния двуокис във въглехидрати, им помогнала да оцелеят до днес. Те са шампиони по оцеляване. Тяхната ДНК носи информация как се оцелява в извънредни условия. Те са в началото на хранителната верига. И може да ви изглежда невероятно, но водораслите осигуряват 90 % от кислорода в света и 80 % от хранителните запаси на земята. Различните им форми са богати на различни хранителни вещества в естествена и лесноусвояема за организма форма.   
А водите на езерото Горен Кламат, са доказано едни от най-чистите на планетата. Дъното му е покрито с минерален пласт дебел около 10- 15 м, който се размива във водите и подхранва водораслите, а чрез тях, минералите  достигат и до нашите клетки...и запълват наличните дефицити. Така дават на организма всичко, което му е необходимо, за да може сам да се възстанови!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте на кирилица и само от личен опит!
Благодаря!